PVC prozori i vrata poznati su po tome da zahtijevaju minimalno održavanje. Međutim, to ne znači da ne treba voditi brigu o njima. Ispravno održavanje i korištenje osigurat će dugotrajno uživanje u Vašim prozorima. U nastavku smo Vam pripremili preporuke za pravilno čišćenje Vaše SELECT stolarije.

1. Uklonite mrlje od vapna i cementa!

Izbjegavajte prskanje vapna i žbuke po profilu, ostakljenju i okovu. Profil i ostakljenje može biti oštećeno, a okov može biti zaglavljen ostacima žbuke.

2. Prozračujte prostoriju više puta dnevno!

Dolazni hladni zrak smanjuje relativnu vlažnost u prostoriji i time stvara zdravu klimu prostorije. Prozračujte životni prostor u dovoljnoj mjeri, po mogućnosti nekoliko puta dnevno jer relativna vlažnost iznad 60% može dovesti do formiranja plijesni.

3. Ne koristite nagrizajuća sredstva!

Za jednostavno čišćenje površine okvira koristite najbolje blagu otopinu deterdženta. Bez nagrizajućih sredstava, nitro-razrjeđivača ili benzina! Za tvrdokorne mrlje treba koristiti posebne proizvode za njegu.

4. Redovno čistite vanjsku stranu stolarije!

Redovito čistite vanjsku stranu prozora. Pelud ili katran i čestice željeza mogu se zbog izlaganja suncu zapečeni na prozoru. Tvrdokorni sloj teško može biti uklonjen.

5. Preporučujemo podmazivanje okova!

Podmazujte okove barem jednom godišnje, tako da je jedinstvena lakoća upotrebe uvijek zajamčena.

6. Pričvrstite prozorske ručke!

Rasklimane prozorske ručke se trebaju pričvrstiti. Vijci su vidljivi podizanjem poklopca ispod ručke, rotirajući poklopac od vertikalnog u horizontalni položaj.

7. Čistite brtve i otvore odvodnje!

Brtve u okviru bi trebalo polugodišnje premazivati sredstvom za brtve, silikonskim uljem (dostupan u slobodnoj prodaji), jelenjim lojem i sl., kako bi brtve ostale mekane i funkcionalne. Oštećene brtve moraju biti zamijenjene. Provjerite u određenim vremenskim intervalima propusnost otvora u okviru profila. Čistoća je bitna za pravilnu odvodnju vode.